Potrzebne składniki 1 niewielki kalafior lub 500 g mrożonego 500 g ziemniaków 1,5 l bulionu najlepiej mięsnego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy natka pietruszki i koperek 3-4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki przennej sól (pieprz) Zupa kalafiorowa wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sposób wykonania Cebulę, ziemniaki, marchew i pietruszkę kroimy w drobną kostkę, Na patelni, na oliwie i maśle podsmażamy cebulę do zeszklenia. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa kalafiorowa z ziemniaczkami, marchewką, najlepiej na rosołku - chyba lepsza niż pomidorowa. Wsypujemy drobno posiekaną natkę i koperek, zaprawiamy zupę posoloną śmietaną wymieszaną z mąką i 3 łyżkami gorącego wywaru. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy do miękkości warzyw na małym ogniu.