Zapiekanka z puree ziemniaczanym i mięsem mielonym

Milena
Zapiekanki
13.09.2017 11:46
Zapiekanka z puree ziemniaczanym i mięsem mielonym

Składniki: ok 800 g ziemniaków (5 dużych) por 250 g mięsa mielonego 200 g pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego masło 1/3 szklanki mleka 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy połowę masy ziemniaczanej, na nią układamy mięso mielone z pieczarkami i nakrywamy drugą połową puree. Połączenie ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek jest niezawodnym sposobem na pyszny obiad, który zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom. Zapiekanka z puree ziemniaczanym i mięsem mielonym inaczej nazywana zapiekanką pasterską jest wyjątkowo smaczną i sutą potrawą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/09/zapiekanka-z-puree-ziemniaczanym-i-miesem-mielonym/