Zupa z czerwoną kapustą

kardamonovy
Zupy
13.09.2017 10:45
Zupa z czerwoną kapustą

Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 1/4 główki czerwonej kapusty pół litra zakwasu z buraków 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka octu winnego (lub więcej) pół łyżeczki cukru (lub więcej) pół małego pęczka koperku mały kubek jogurtu naturalnego sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Kapustę szatkujemy, wrzucamy na patelnię, smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, często mieszając. Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Kapuśniak z soczewicą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Zupa z soczewicą A jest wielkie d. To był kiepski weekend na blogowanie, nie wyszło mi totalnie nic, dodatkowo większość potraw mi nie smakowała. Po tym czasie dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy kolejne 3 minuty. Podobne przepisy: Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-z-czerwona-kapusta/