Składniki: - Biszkopt kakaowy: - 3 duże jajka - 3 łyżki cukru - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka kakao - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - Biszkopt makowy: - 4 białka - 3 łyżki cukru - 3 łyżki maku - Galaretka arbuzowa: - 600 g czerwonego dojrzałego arbuza - 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe - Bita śmietana: - 400 ml zimnej kremówki 30% - 2 kopiaste łyżki cukru pudru - 1/4 szkl gorącej wody - 2 łyżeczki żelatyny - Dodatkowo: - 100 ml zimnej kremówki 30% - 1 galaretka przeźroczysta - winogrona białe - truskawki Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Na galaretkę arbuzową przełożyć biszkopt makowy, posmarować cienką warstwą bitej śmietany, ułożyć winogrona i truskawki Na końcu zalać tężejącą galaretką. Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko dodawać porcjami do ubitej masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę 24*24 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Masę wylać na blachę 24*24 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Galaretkę przeźroczystą rozmieszać w 500 ml gorącej wody i odłożyć w zimne miejsce by galaretka lekko stężała. Sezon na tanie arbuzy jeszcze trwa więc do dzieła by zatrzymać choć na chwilę smak wakacji #MyVictorinox. 100 ml zimnej kremówki ubić na sztywno. Na biszkopcie kakaowym rozsmarować bitą śmietanę i schłodzić w lodówce. Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno.