Składniki: - Ciasto czekoladowe: - 250 g margaryny - 250 ml wody - 1,5 szkl cukru - 3 łyżki kakao - 4 jajka - 2 szkl mąki pszennej - 4,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - Masa kokosowa: - 4 białka - 300 g wiórków kokosowych - 150 g cukru Margarynę, wodę, kakao i cukier rozpuścić. Do przestudzonej masy wmieszać żółtka następnie dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. z cukrem ubić na sztywno wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łopatką. Na ciasto kakaowe kłaść łyżką kopczyki z masy kokosowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://ala-piecze.blogspot.com/2019/03/ciasto-czekoladowe-z-kokosem.html