Potrzebujemy: - puszka (400 ml) mleczka kokosowego - 6g cukru waniliowego - 3 łyżeczki agaru (lub żelatyny) - 2 łyżki miazgi z pistacji - 3 łyżki nasion chia - 3 łyżki mleka sojowego Jak wykonać? W przypadku, gdy zamiast agaru używamy żelatyny – najpierw podgrzewamy mleko w mikrofalówce, a następnie rozpuszczamy w nim żelatynę i dopiero dodajemy do reszty. Teraz kiedy moja głowa dosięga znacznie wyżej niż do sklepowej lady w osiedlowym sklepiku doskonale wiem, że skład nie jest już tak zachęcający… Co nie znaczy, że nic z tym nie da się zrobić. Od kiedy pamiętam ptasie mleczko było dla mnie najsmaczniejszą rzeczą na świecie. Jeśli takowej nie posiadamy wykładamy naczynie folią spożywczą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://pomaranczi.wordpress.com/2017/09/12/kokosowe-ptasie-mleczko/