Ciasto Kinder Country

Ewelina
Ciasta
03.04.2017 12:46
Ciasto Kinder Country

Składniki: - Warstwa biała: - 250 ml zimnej kremówki 30% - 150 g mascarpone - 200 g białej czekolady - 2 szkl pszenicy ekspandowanej - Warstwa ciemna: - 200 ml zimnej kremówki - 100 g czekolady mlecznej - 100 g czekolady gorzkiej - Dodatkowo; - 1 szkl pszenicy ekspandowanej - herbatniki Warstwa biała: Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce najlepiej na całą noc by herbatniki zmiękły. Ps. Przed podaniem wyciągnąć ciasto wcześniej by uzyskało temperaturę pokojową. W większości przepisach do białej masy dodawane są 3 szklanki pszenicy uważam, że to za dużo. Do zimnej ale płynnej czekolady dodawać po łyżce bitej śmietany i energicznie wymieszać. Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Warstwa ciemna: Mleczną i gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/02/ciasto-kinder-country.html