Jest rewelacyjny, polecam bardzo, warto zrobić :-) Miłego piątku Wam życzę :-)) Tortownica 23cm Spód: 300 g ciasteczek owsianych 120 g roztopionego masła Masa : 500 g śmietanki 36% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżeczki żelatyny maliny W misie blendera ubijamy resztę śmietanki 36% , dodajemy przestudzoną czekoladową śmietankę z żelatyną, mieszamy i przelewamy na ciasteczkowy spód i maliny. Na koniec tygodnia mam dla Was przepis na pyszny torcik podwójnie czekoladowy z malinami, dużą ilością malin i galaretką, na spodzie ciasteczkowym, więc bez pieczenia. Ciasteczka z masłem przekładamy do tortownicy, ubijamy i wstawiamy do lodówki. 2. Żelatynę zalewamy małą ilością wody, odstawiamy, żeby napęczniała. Jak masa czekoladowa zacznie nam się siadać, układamy na niej maliny. 4. W zagotowanej wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretkę, jak rozpuściłam w 400 ml wrzątku, mieszamy, studzimy. Jak się nam rozpuszczą, zdejmujemy z gazu i dodajemy żelatynę. Mieszamy, żeby ładnie nam się połączyłam z resztą.