Ciasto 340 g mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki kakao Krem 600 g śmietany kremówki 36% 1 śmietanfix 50 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wlać ciasto. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na ciasta. Na bananach wyłożyć krem w formie kopca, a następnie obłożyć pokruszonym ciastem. Szczególnie polecam inne ciasto z bananami o nazwie JAMAJKA.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/09/kopiec-kreta.html