Leszcz zapiekany z fasolką i brukselką

Beata
Zapiekanki
19.08.2016 0:08
Leszcz zapiekany z fasolką i brukselką

Składniki 700 g filetów z leszcza 400 g fasolki szparagowej 500 g brukselki 400 g śmietany (dałam 18%) 100 g żółtego startego sera 2 łyzki mąki pszennej sól pieprz szczypiorek olej do smażenia Fasolkę ugotować w posolonej wodzie. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą i pieprzem i wlać na wierzch zapiekanki rozsmarowując na całość. Rybę podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące. Z brukselki usunąć pierwsze listki i odciąć końcówki, a następnie ugotować w posolonej wodzie. Ja miałam filety z leszcza, ale Wy możecie do zapiekanki wykorzystać dowolną rybę bez ości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/08/leszcz-zapiekany-z-fasolka-i-brukselka.html

smak i uczucie

Beata