Piernikowe babeczki z dżemem z jagód

Magdalena
Ciasta
08.09.2017 23:22
Piernikowe babeczki z dżemem z jagód

Składniki: (na 10-12 sztuk w zależności od wielkości papilotek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki ciemnego kakao 2 jajka M 250 ml mleka 1/2 szklanki oleju 10-12 łyżeczek dżemu z jagód Stovit Do przygotowania babeczek polecam użyć wspaniałych foremek od PapilArt – warto zajrzeć na stronę. Na zewnątrz leży piękny biały śnieg, zaraz idę z dziećmi lepić bałwanka, więc i w domu postanowiłam mieć mały świąteczno-zimowy akcent w postaci tych pysznych piernikowym babeczek. Do każdej foremki nakładamy 1-2 łyżki ciasta (, aby zakryć dno), następnie łyżeczkę dżemu z jagód i przykrywamy ciastem (foremki uzupełniamy do 3/4 wysokości bo ciasto ładnie rośnie). Każdy wypiek w prosty sposób może być piękny 🙂 Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, przyprawę do piernika, kakao, całość mieszamy łyżką. Już dziś przygotowałam wraz z dziećmi pyszne świąteczne piernikowe babeczki (z dżemem z jagód).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/swiateczne-piernikowe-babeczki-z-dzemem-z-jagod/