Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 1/4 czerwonej papryki 2 pełne łyżki kukurydzy z puszki 1 mały gruntowy ogórek 2 łyżki soku z cytryny 1 -2 łyżeczki cukru około 4-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Woj-len sól i pieprz do smaku (używam kolorowy i czarny pieprz) 1 pełna łyżka posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Sprawdzi się ona zarówno jako dodatek do dań z grilla (np. grillowanych skrzydełek w ostrej marynacie), jak i zwykłego obiadu. Następnie dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny (najpierw mniej), olej i cukier (najpierw mniej). Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, obranego i pokrojonego w półplasterki ogórka, kukurydzę i posiekaną zieloną pietruszkę. Kolorowa surówka na grilla lub do obiadu (z kapusty pekińskiej).