Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Owsiane ciasteczka z kandyzowaną skórką Składniki: (na około 15 sztuk) 1 i 1/2 szklanki pełnoziarnistych płatków owsianych PZZ Białystok 100 g masła 3 i 1/2 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki pszennej (z górką) 2 pełne łyżki mieszanki kandyzowanych skórek Przygotowanie: Do miski wsypujemy pełnoziarniste płatki owsiane, dodajemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajka i wlewamy rozpuszczone masło. Dziś polecam Wam owsiane ciasteczka z kandyzowaną skórką, ale możecie je również przygotować np. z ulubionymi bakaliami lub bez dodatków. Po tym czasie nabieramy około łyżki masy, lekko spłaszczaj w dłoniach (dłonie co jakiś czas warto przemyć zimną wodą) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Idealne od tak, do filiżanki kawy lub herbaty lub do zabrania ze sobą na spacer, do pracy czy szkoły. Miskę z ciastem odstawiamy na około 15 minut.