Polecam 🙂 Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie specjały zachęcam Was do odwiedzin strony Alfatec Składniki: (na keksówkę lub papierową formę od Alfatec (polecam!) ) 200 g masła lub margaryny 1 i 1/3 szklanki cukru 5 łyżek wody 3 łyżki kakao – u mnie Emix 1 czubata łyżka Nutelli (można zamienić na inny krem czekoladowy lub kostki czekolady) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 3 jajka mała szczypta soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia – u mnie Emix do dekoracji: płatki migdałowe – u mnie Emix Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy masło, dodajemy cukier, kakao, łyżkę Nutelli i 5 łyżek wody. W drugiej miksujemy krótko żółtka z 1 szklanką czekoladowej masy (resztę masy zostawiamy – będzie stanowić polewę). Na koniec dodajemy ubite białka i krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Gdy ciasto przestygnie wyciągamy z formy, polewamy resztą czekoladowej masy (wcześniej trzeba ją dokładnie rozmieszać) i posypujemy płatkami migdałów. Gotujemy na małym ogniu, pod koniec często mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. Szybki w przygotowaniu, pyszny, łatwy do przewożenia (tym samym idealny na pikniki itd).