Pyszne składniki w formie zdrowej włoskiej sałatki makaronowej! Włoska sałatka makaronowa Składniki 200 g dowolnego makaronu pełnoziarnistego, ugotowanego według instrukcji na opakowaniu zielone oliwki pokrojone na połówki Sałata rzymska grubo posiekana 1 filiżanka pokrojonego sera mozzarella Pomidorki koktajlowe (żółte i czerwone) pokrojone w ćwiartki Sos oliwkowy: 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka syropu klonowego 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka siekanej świeżej bazylii 1 łyżeczka posiekanego świeżego oregano sól i pieprz do smaku różowy pieprz Jak przygotować włoską sałatkę z makaronu? Zasadniczo jest tu wszystko, co najlepsze we włoskiej kuchni: makaron, pomidory, mozzarella, sałata rzymska, oliwki, super prosta marynata z oliwy z oliwek, czosnku, syropu klonowego, soku z cytryny i świeżych ziół. twoja twarz nieuchronnie będzie skierowana ku misce z sałatką, która będzie znikać w niepokojącym tempie. W osobnej miseczce mieszamy wszystkie składniki sosu aż będzie gładki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ta super łatwa sałatka jest tak prosta i smaczna do przygotowania, że będziecie chcieli ją przygotowywać przez całe lato! Sałatkę posypujemy rozgniecionym różowym pieprzem, sezonowa sałatka makaronowa ma być przed podaniem schłodzona.