Wafle z domowym kremem kajmakowym z mleka z puszki

Jolanta
Desery
21.03.2020 8:32
Wafle z domowym kremem kajmakowym z mleka z puszki

Składniki wafle z kremem kajmakowym: 1 ½ opakowania gotowych blatów waflowych (kwadratowe) lub andrutów kaliskich (okrągłe) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Przygotowanie wafli z kremem kajmakiem: Mleko w puszce wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez 2 godziny mając na uwadze, że puszka musi być cały czas przykryta gotującą się wodą, którą w razie konieczności uzupełniamy. Wafle z kremem kajmakowym to szybki i prosty deser z gotowych wafli i kremu z gotowanego słodkiego mleka skondensowanego. Ja też będąc w podstawówce czasami robiłam takie wafle z kremem, obok domku Baby Jagi, ciasteczek z płatków kukurydzianych, szyszek z ryżu preparowanego, czy mlecznych cukierków. Przekładaniec z kremem to słodki wafel z kremem, takie wafle mają też często inne nazwy, jak andruty, albo pischinger. Wafle z kremem zawsze kojarzą mi się z babcią, która robiła najlepsze przekładane wafle. Wafle z kremem z mleka skondensowanego. Przygotowała krem z gotowanego słodzonego zagęszczonego mleka z puszki. Te wafle z kremem ze zdjęcia przygotowała Patrycja, dziewczyna mojego syna. Przechowujemy wafle z kremem w zamkniętym pojemniku, aby zmiękły. Lubicie wafle, takie z kremem, przekładane?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/wafle-kremem-kajmakowym/