Tarta z mascarpone i borówkami

Ciasta
04.09.2017 18:26
Tarta z mascarpone i borówkami

Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 60 g cukru pudru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki żelatyny Ciasto będzie najpierw formować się w okruchy, a po nieco dłuższym wyrabianiu uda nam się je zagnieść w zwartą masę. Ciasto uformować w kształt kuli, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Z mąki, masła, cukru pudru, żółtka i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Kruche ciasto, krem z mascarpone i śmietany oraz borówki. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim formę. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/tarta-z-mascarpone-i-borowkami/