Leczo

Małgorzata
Obiad
03.09.2017 9:47
Leczo

250 g cebuli 400 g papryki głównie czerwonej 200 g kiełbasy 400 g dojrzałych pomidorów 100 g ogórków kiszonych łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz smalec Leczo to tradycyjne węgierskie danie, pełne smaków i zapachów lata. Jego przygotowanie nie jest czasochłonne, co jest dużą wygodą szczególnie w upalne dni, kiedy nie mamy ochoty długo czekać w nagrzanej kuchni, aby przygotować posiłek. Pachnąca potrawa pozwoli nam na długo zachować smak wakacji, bo doskonale nadaje się do zamrażania, a bez kiełbasy również do pasteryzowania. , a nawet zimą możemy cieszyć się smakiem i zapachem pomidorów oraz papryk dojrzewających latem w pełnym słońcu. Pomidory, paprykę, kiełbasę i ogórki kroimy w grubą kostkę. Na koniec do przesmażonych warzyw dokładamy pomidory i dosypujemy paprykę i sól.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/08/leczo.html