Czas przygotowania 20 min Składniki - 1 szklanka kaszy jaglanej (185 g) - 2 szklanki mleka roślinnego (500 ml) - szczypta soli - 2 łyżki tahiny (pasta sezamowa, nadaje chałwowy posmak) (24 g) - 2 łyżki syropu klonowego (lub innego) (20 g) - szczypta cynamonu - garść owoców leśnych (u mnie mrożone jeżyny) zmiksowanych na mus z 2 łyżkami mleka roślinnego - garść malin do przybrania (60 g) - 1 łyżka migdałów (15 g) https://www.powiedzdietomnie.pl/wp-content/uploads/2017/06/MG_4304.jpg 800 1200 Daria Pakuła https://www.powiedzdietomnie.pl/wp-content/uploads/2020/05/logo-przezroczyste-kolor.png Daria Pakuła2017-09-01 12:50:352017-09-01 12:52:44Chałwowa jaglanka z owocami Chałwa to smak mojego dzieciństwa. Tak się dobrze składa, że prawdziwa chałwa może być nie tylko pysznym, ale też wartościowym składnikiem diety. Dlatego jeśli masz w domu pastę sezamową, dodaj ją czasem do owsianki, jaglanki, koktajlu czy nawet zamiast masła do kanapek. - Zalej kaszę w rondelku z grubym dnem mlekiem roślinnym, dodaj sól. Podobnie jak tahini, chałwa składa się głównie z sezamu.