NAJPROSTSZA ZAPIEKANA OWSIANKA [BEZ JAJEK I MLEKA]

Daria
Śniadania
24.07.2017 16:52
NAJPROSTSZA ZAPIEKANA OWSIANKA [BEZ JAJEK I MLEKA]

Porcje 1 Oceń Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 25 min Łączny czas 30 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 25 min Łączny czas 30 min Składniki owoce (użyłam 1 śliwki i czerwonych porzeczek) - 100 g płatki owsiane górskie – 1/2 szklanki cynamon – 1/2 płaskiej łyżeczki proszek do pieczenia – 1/4 łyżeczki szczypta soli mleko roślinne bez cukru (użyłam migdałowego)– 1/2 szklanki syrop klonowy lub miód - 1/2 łyżki Przygotowanie Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Co najlepsze owsianka w takiej wersji praktycznie robi się sama – nie trzeba stać i pilnować, żeby czasem coś się nie przypaliło. Wystarczy umieścić składniki w naczyniu do zapiekania, wstawić do piekarnika na 25 minut i gotowe – mamy proste śniadanie na ciepło. Ten przepis jest bazą, którą możecie wzbogacić o suszone owoce, banana, orzechy, nasiona czy masło orzechowe – wszystko zależy od Waszych preferencji i zapotrzebowania energetycznego. Wskazówki zamiast porzeczek można użyć truskawek, malin, jagód, borówek lub jeżyn powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Zapiekana owsianka to fajna alternatywa dla tych, którym nie do końca smakuje wersja gotowana.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.powiedzdietomnie.pl/2017/07/najprostsza-zapiekana-owsianka-bez-jajek-mleka.html