Sałatka z pora Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Składniki: 360g schabu (u mnie na 5 plastrów schabu) 400ml mleka 1 duża cebula 2 jajka do panierowania bułka tarta i mąka pszenna do panierowania sól, pieprz do smaku smalec do smażenia Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Wykonanie: Według oryginału Magda Gessler na 4 kotlety poświęca 1 kg schabu i rozklepuje go na wielkość talerzy – u mnie powstało z 360g schabu pięć mniejszych kotletów ;) W miseczce ułożyć na przemian: schab, cebula w piórkach, schab, cebula w piórkach itd. Sałatka na talerzu to sałatka z pora – na którą przepis znajdziecie tutaj: Sałatka na talerzu to sałatka z pora – na którą przepis znajdziecie tutaj: Wg oryginalnego przepisu Magdy Gessler z jednego kilograma wieprzowiny wychodzą cztery grube kotlety, które trzeba rozbić bardzo cienko, by powstały kotlety na prawie cały, duży talerz. Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – to pyszna alternatywa dla zwykłych, szybkich schabowych :)