Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli - NAJLEPSZE KOTLETY NA ŚWIECIE! HIT!

Helka
Obiad
01.09.2017 16:05
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli  - NAJLEPSZE KOTLETY NA ŚWIECIE! HIT!

Sałatka z pora Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Składniki: 360g schabu (u mnie na 5 plastrów schabu) 400ml mleka 1 duża cebula 2 jajka do panierowania bułka tarta i mąka pszenna do panierowania sól, pieprz do smaku smalec do smażenia Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – Wykonanie: Według oryginału Magda Gessler na 4 kotlety poświęca 1 kg schabu i rozklepuje go na wielkość talerzy – u mnie powstało z 360g schabu pięć mniejszych kotletów ;) W miseczce ułożyć na przemian: schab, cebula w piórkach, schab, cebula w piórkach itd. Sałatka na talerzu to sałatka z pora – na którą przepis znajdziecie tutaj: Sałatka na talerzu to sałatka z pora – na którą przepis znajdziecie tutaj: Wg oryginalnego przepisu Magdy Gessler z jednego kilograma wieprzowiny wychodzą cztery grube kotlety, które trzeba rozbić bardzo cienko, by powstały kotlety na prawie cały, duży talerz. Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli – to pyszna alternatywa dla zwykłych, szybkich schabowych :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2017/08/31/kotlety-schabowe-wg-magdy-gessler-moczone-w-mleku-i-cebuli/