Porcje 16 Oceń Drukuj Spód - 1 szklanka płatków owsianych górskich - 1 szklanka wiórków kokosowych - 4 łyżki syropu klonowego/miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 1,5 łyżki kakao niesłodzonego Krem jaglano-kokosowy - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - 2,5 szklanki mleka kokosowego - 1,5 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki ksylitolu - 1 łyżka soku z cytryny - skórka z 1/2 cytryny - szczypta soli Przygotowanie - Myślę, że fajnie wpisuje się w letnie klimaty i oczywiście ideę zdrowej kuchni 🙂 Zdrowe tarty z kremem jaglanym 2017-05-29 13:09:57 https://www.powiedzdietomnie.pl/wp-content/uploads/2017/05/2-1.png 667 1000 Daria Pakuła https://www.powiedzdietomnie.pl/wp-content/uploads/2020/05/logo-przezroczyste-kolor.png Daria Pakuła2017-05-29 13:31:152017-05-29 13:31:15Zdrowe minitarty z kremem jaglanym [bez pieczenia] Następnie zblenduj i ponownie odstaw do przestygnięcia (w momencie napełniania ciastek masa musi być letnia lub chłodna, w przeciwnym razie rozpuści spody). - W tym czasie przygotuj krem - kaszę jaglaną przepłucz 2-3 razy, żeby pozbyć się goryczki. Następnie zagotuj z resztą składników w rondelku z grubym dnem. - Przełóż masę na spód do małych foremek na tartaletki (najlepiej silikonowych, wtedy łatwiej będzie wyjąć). Tym razem postawiłam na lekki, orzeźwiający krem jaglany z cytrynowym akcentem.