Jajecznica a'la Italia

Katarzyna
Śniadania
30.08.2017 15:01
Jajecznica a'la Italia

Sprawdźcie sami co z tego wyszło 😉 Składniki: 2 jajka pół małej cebulki kilka pomidorków koktajlowych kilka plastrów szynki 25 g mozzarelli kilka liści świeżej bazylii sól pieprz masło Sposób wykonania: Szynkę kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy i smażymy razem na odrobinie masła, aż cebulka się zeszkli. Tak powstała jajecznica a’la Italia, czyli po prostu moja mała wariacja na temat jajek i tradycyjnych, wręcz ikonicznych, włoskich smaków. Chwilę przed końcem smażenia dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę mozzarellę oraz posiekane liście bazylii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/jajecznica-ala-italia/