gryczane Składniki – 100g mąki gryczanej – 2 jajka – 250ml wody niegazowanej – łyżka smalcu z gęsi – szczypta soli Farsz: – paczka mrożonego szpinaku – puszka pomidorów suszonych – czarne oliwki – 1 awokado Przygotowanie 1. Ale w końcu jest on – przepis na idealne naleśniki gryczane. A mianowicie dlatego, że naleśniki gryczane wychodzą perfekcyjnie, ich smak jest wspaniały i przede wszystkim – są bezglutenowe i lekkie! 🙂 Jeśli lubicie takie zdrowe przepisy to serdecznie zapraszamy do grupy na Facebooku, w której dzielimy się zdrowymi przepisami. A jeśli to są naleśniki gryczane – to już w ogóle! Nie oszukujmy się – obok naleśników nie da się przejść obojętnie. Jeśli ciasto jest za gęste – dolewamy wody. Najcudowniejsze jest to, że cudownie smakują zarówno wytrawne jak i na słodko! Faza na te naleśniczki właściwie przyszła po odkryciu lokalu Kreperia w Warszawie. Smażymy naleśniki wylewając ciasto na patelnię. Jak będzie gotowy układamy go na naleśniczku wraz z resztą dodatków. Polecam smażyć na smalcu gęsim 🙂 3.