Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej Do miski włożyć mięso, pokrojoną drobno cebulę, wbić jajko. Sos 1 puszka pomidorów 200 g kwaśnej śmietany (dałam 18%) 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano sól pieprz Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 25-30 minut, a następnie posypać startym serem i piec ponownie do rozpuszczenia się sera. Jeśli ktoś z Was skorzysta z mojego przepisu to proszę o podzielenie się opinią w komentarzu. Formować małe kulki, obtoczyć je w mące i lekko obsmażyć na oliwie z dwóch stron. Składniki 1 średni kalafior Kalafiora ugotować w posolonej wodzie na półtwardo.