Tort marchewkowo - piernikowy z kremem

Agata
Ciasta
28.11.2015 20:07
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem

Czas przygotowania: 120 minut Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki drobno startej marchewki 1,2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki rodzynek Krem 400 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 4 łyżki masła w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Do dekoracji kandyzowane plasterki pomarańczy czekoladowa posypka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Nie piekę na Święta klasycznego piernika, natomiast robię ciasto marchewkowe z korzenną nutą piernikową i pomarańczową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/12/tort-marchewkowo-piernikowy-z-kremem.html