Życzę Wam miłego poniedziałku :-) Składniki: 2 średnie bataty 3 garście fasolki szparagowej (około 1/2 kg) kilka suszonych pomidorów 12 plasterków boczku natka pietruszki sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego, wrzucamy na rozgrzany olej bataty, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy i smażymy około 10 minut, co jakiś czas mieszamy. Bataty obieramy i kroimy w drobną kostkę, pomidory i boczek kroimy w paski. Mieszamy, smażymy jeszcze około 5 minut, dodajemy natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy :-) Można oczywiście zrobić bez boczku, ale ja musiałam go już zużyć, więc dodałam do obiadu :-) Do tego natka pietruszki, sól, pieprz i gotowe :-).