Tartę można na chwilę włożyć do lodówki, u mnie się to nie udało, bo Panowie wzięli się od razu do jedzenia :-) Farsz: - 2 budynie u mnie śmietankowe - 3 łyżki cukru - 600 ml mleka - owoce - maliny, borówki - cukier puder (nie koniecznie) 1. 400 ml mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i gotujemy. Forma 26 cm Składniki na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 150 g zimnego masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 jako L Dodatkowo: - groch/fasola do obciążenia ciasta - papier pergamin 1. Wykładamy nim formę, widelcem dziurkujemy spód, papier zgniatamy w rękach, kładziemy na ciasto i wysypujemy na niego fasolę/groch. Na kruchy spód tarty wykładamy przestudzony budyń, wyrównujemy łyżką, na budyń wykładamy owoce. W reszcie mleka rozrabiamy proszek budyniowy, jak mleko zacznie się gotować, wlewamy budyń, mieszamy, żeby nam się nie przypalił. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. 2. Formę smarujemy masłem, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Taką tartę zrobiłam ostatnio, tak na szybko, na zachciewajkę. Przepis znalazłam tutaj - klik skorzystałam z przepisu na ciasto. Ponownie zagniatamy, u mnie ciasto było za luźne i dodałam jeszcze kopiatą łyżkę mąki.