Składniki: 750 ml wody 300 g kurek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego pół białej części pora 2 gałązki tymianku liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka śmietany 12% 3 kromki ulubionego pieczywa kawałek sera gruyère olej rzepakowy sól pieprz (przepis na 3 porcje) Marchewkę, pietruszkę i pora kroimy w cienkie półplasterki, selera naciowego w plasterki, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodajemy do nich oczyszczone i umyte kurki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i całość dusimy 5 minut. A dziś serwuję Wam zupę z kurek, z grzankami, świeżym tymiankiem i tym właśnie rodzajem sera.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/zupa-kurkowa-z-grzankami-i-serem-gruyere/