Sos cytrynowo-bazyliowy do ryby

Obiad
22.08.2017 17:46
Sos cytrynowo-bazyliowy do ryby

Składniki: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka wody 3 łyżki śmietany 18% 1 żółtko jaja 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu sok z 1/2 cytryny garść liści bazylii szczypta suszonej kurkumy Śmietanę wymieszać widelcem z żółtkiem jaja. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż sos się zagęści. Dodać śmietanę wymieszaną z jajkiem, bazylię, kurkumę i sok z cytryny. Gotować jeszcze przez kilka minut, co jakiś czas mieszając (nie zagotowywać).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/sos-cytrynowo-bazyliowy-do-ryby/