Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: puszka (820 g) brzoskwiń w syropie cukier puder do posypania W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i pokrojone na kawałki zimne masło. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki (każdą połówkę na około 4 części). Większą część ciasta rozwałkować w kształt prostokąta o wymiarach formy do pieczenia (użyłam formy o podstawie 28 x 22 cm). Ciasto podzielić na dwie części (w stosunku około 3:1). Całość posypać utartą na tarce z dużymi oczkami mniejszą częścią ciasta. Na koniec dodać jajka i miksować jeszcze przez około minutę. Białka utrzeć na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier.