Polecam:) 600 g serka homogenizowanego naturalnego 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru około 200 g konfitury brzoskwiniowej 6 łyżeczek żelatyny 100 ml mleka 2 galaretki przezroczyste Winiary winogronowy smak 3-4 dojrzałe brzoskwinie (mogą być też brzoskwinie z puszki, wówczas wystarczy wykorzystać połowę owoców) Pół szklanki schłodzonej kremówki ubijamy na sztywno w małym metalowym garnuszku, pod koniec dodajemy 1 łyżkę cukru pudru do smaku. 300 g serka homogenizowanego miksujemy krótko z połową konfitury. Pół szklanki schłodzonej kremówki ubijamy na sztywno w małym metalowym garnuszku, pod koniec dodajemy 1 łyżkę cukru pudru do smaku. 300g serka homogenizowanego mieszamy z pozostałą konfiturą. Uwagi: Aby wyjąć deser z formy wystarczy zanurzyć ją delikatnie na około 1 minutkę w gorącej wodzie (uważając jednak,by woda nie dostała się do blaszki). Dzięki temu mamy pewność, że żadna z warstw nie stężeje nam zbyt szybko i cały deser pięknie się uda;) Na wzmiankę zasługuje jeszcze wykorzystanie galaretki przezroczystej. Warstwa z serków homogenizowanych z dodatkiem brzoskwiniowej konfitury i kremówki, została przeze mnie podzielona na dwa etapy. Deser jest całoroczny, a to za sprawą brzoskwiń, które poza sezonem z powodzeniem zastąpimy owocami z puszki. Trzy łyżeczki żelatyny umieszczamy w garnuszku/rondelku i zalewamy połową mleka, mieszamy. Trzy łyżeczki żelatyny umieszczamy w garnuszku/rondelku i zalewamy połową mleka, mieszamy. Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Na koniec delikatnie łączymy z ubitą kremówką. Na dno keksówki wylewamy niewielką ilość galaretki (kilka łyżek, tylko tyle, by pokryła ona dno). Następnie krótko podgrzewamy na niewielkim ogniu (tylko do rozpuszczenia się żelatyny. Następnie krótko podgrzewamy na niewielkim ogniu (tylko do rozpuszczenia się żelatyny. Na koniec łączymy z ubitą kremówką. Owoce są doskonale pod nią widoczne, a sama galaretka nie dość, że super smakuje (smak winogronowy) to dodatkowo nadaje ona całości pewnego rodzaju uroku:)