Zupa z pomarańczowych pomidorów

Zupy
20.08.2017 9:33
Zupa z pomarańczowych pomidorów

Składniki: (4 porcje) - 8 pomidorów pomarańczowych - 1 marchewka - 2 kolby kukurydzy - 1 żółta papryka - 1 łyżka masła - 3 ząbki czosnku - 1 duża cebula - 1/4 szkl. oliwy z oliwek - po 1 lub 2 gałązki świeżego: majeranku, oregano, tymianku i bazylii - kilka listków świeżej szałwii - 1,5 - 2 szkl. gorącego słonego bulionu warzywnego - sól i pieprz do smaku Paprykę oczyść i podziel na 4 części. Blaszkę do pieczenia wyłóż folią aluminiową, ułóż na niej marchewkę oraz paprykę i pomidory skórkami do dołu. Warzywa na blaszce polej oliwą z ziołami. Kolby kukurydzy wrzuć na wrzątek i gotuj do miękkości. Listki wszystkich ziół oddziel od łodyżek i ugnieć w moździerzu. Dodaj posiekane i zrumienione na maśle cebulę i czosnek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2016/09/zupa-z-pomaranczowych-pomidorow.html