Sałatka z bazylią i jeżynami

Sałatki
20.08.2017 9:42
Sałatka z bazylią i jeżynami

jeżyn - 120 g. sera camembert - 1 małe jajko - 4 łyżki bułki tartej - 3-4 łyżki oleju rzepakowego Winegret - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki miodu Sałaty oraz bazylię dokładnie opłucz i osusz. Składniki: (2 porcje) - mieszanka sałat, np. roszponka, endywia frisee, endywia escarola - mała garść listków świeżej bazylii zielonej - mała garść listków świeżej bazylii fioletowej - 1 szkl. Połóż na rozgrzany na patelni olej i smaż z obu stron na złoto, a następnie obsmaż boki sera. Sałaty rozłóż na talerzach, dodaj po trochę listków bazylii zielonej i fioletowej, posyp jeżynami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2016/07/saatka-z-bazylia-i-jezynami.html