W sklepie VarieTea, gdzie znajdziecie wiele aromatycznych herbat trwa jeszcze promocja Składniki: - 4 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki jogurtu (nie może być rzadki) - 4 łyżeczki niskosłodzonych jabłek z cynamonem (ze słoiczka) - 2 jajka - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - około łyżeczki oleju kokosowego do smażenia Przygotowanie: W miseczce mieszamy dokładnie (np. widelcem) mąkę, jogurt, jajka, proszek do pieczenia. Całość delikatnie oprószamy cukrem pudrem i podajemy z łyżeczką jabłek z cynamonem oraz ulubioną aromatyczną herbatą – polecam zieloną herbatę Ginkgo Omlet smażymy na małym ogniu, pod koniec można przez chwilę go przykryć pokrywką, aby góra lekko się ścięła i obrót był łatwiejszy. Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną. Nasz szarlotkowy omlet kroimy na 4 części, układamy jedna na drugą. Masę wylewamy na nagrzaną patelnię z rozpuszczonym tłuszczem (u mnie olej kokosowy).