Kokosowe babeczki a la baunty i wspaniały zestaw mlecznik i cukierniczka od Dalamand Składniki: (na 6-8 sztuk) 60 g masła 130 g cukru 1 jajko M 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka na wierzch: polewa czekoladowa lub cukier puder Przygotowanie: W misce miksujemy masło z cukrem. Babeczki dekorujemy przed podaniem cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają bounty). Kokosowe babeczki podałam w towarzystwie filiżanki kawy i wspaniałego ceramicznego zestawu – mlecznik i cukierniczka, który zachwycił moich gości równie mocno jak smak babeczek. Babeczki dekorujemy cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają popularne batoniki). W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dziś zapraszam Was na pyszne kokosowe babeczki a la bounty. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół).