Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie Ciasto: 270 g mąki 125 g masła lub margaryny 2 żółtka 50 g cukru pudru 2 łyżeczki miodu – u mnie lawendowy nektarowy Miód Hiszpański Huzar 1 łyżka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera z wiaderka* 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki oleju 4 łyżeczki miodu – u mnie lawendowy nektarowy Miód Hiszpański Huzar 90 g mąki ziemniaczanej 5 jajek 2 białka * Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie przygotowałam jak się zapewne domyślacie z dodatkiem pysznego miodu. Mój sernik zostawiłam w chłodnym miejscu na noc (to też dobrze na niego wpłynęło). Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie. Sernik wkładamy na środkowy poziom piekarnika i pieczemy około godziny (160 stopni, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Jeśli chciałabyś zakupić produkty na ten przepis przez internet zapoznaj się z rankingiem supermarketów online TopSpozywcze.pl Ja najczęściej używam firmy Wieluń Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy posiekane masło lub margarynę, cukier puder, żółtka i miód. A cały sekret tkwi w pieczeniu w niskiej temperaturze, dobrze dobranym serze i… w dodatkach. Spód podpiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Powstałą kruszonkę wysypujemy na spód wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy. Ser miksujemy z cukrem pudrem i białkami dodając stopniowo całe jajka i olej (powoli wlewamy). Masę (będzie dość rzadka) wlewamy na podpieczony spód. Na koniec dodajemy miód, krótko miksujemy. Nie popękał, jest pięknie wyrośnięty, nie za słodki, mocno serowy i ten pyszny spód. Jeśli szukacie przepisu na wyjątkowy sernik, to polecam Wam właśnie ten 😀