Składniki na masę serową: 1 kg zmielonego twarogu do sernika (może być z wiaderka) 40 g mąki pszennej 240 g cukru trzcinowego szczypta soli 3 jajka (rozmiar L) 150 g kwaśnej śmietany 450 g świeżych brzoskwiń pokrojonych w mniejsze kawałki Twaróg zmiksować, aby go delikatnie spulchnić, dodać po kolei: mąkę, cukier trzcinowy, sól, po jednym jajku oraz śmietanę, cały czas miksując tylko do połączenia się składników. Polecam : ) Składniki na spód (tortownica o średnicy 25 cm): 75 g masła 130 g mąki pszennej 20 g kakao dobrej jakości (bez cukru) 65 g cukru trzcinowego szczypta soli Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (góra-dół) przez 10 minut, a następnie wyjąć z piekarnika, ostudzić, aby spód stwardniał. Przełożyć na wystudzony spód i piec w piekarniku rozgrzanym do 220 C (góra-dół) przez 10 minut. Delikatny sernik z dużą ilością brzoskwiń, na pysznym czekoladowym spodzie to idealny przepis dla wielbicieli kremowych serników, które wprost rozpływają się w ustach. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 C (góra-dół) i piec kolejne 50 minut do czasu aż boki sernika będą ścięte, a środek delikatnie trzęsący.