Śledzie w pikantnej salsie

Ewelina
26.03.2014 22:36
Śledzie w pikantnej salsie

Przepis

Składniki :

3 zamarynowane płaty śledziowe a’la matjas

1 duża cebula czerwona

3 łyżki zalewy wraz z przyprawami z marynowania śledzi

3 łyżki oleju rzepakowego

1 op. sosu salsa Winiary

Zamarynowane płaty śledziowe kroimy na kawałki.

Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do cebuli dodajemy zalewę octową wraz z przyprawami, macerujemy ją aż stanie się szklista i straci surowość. Dodajemy olej i całe opakowanie sosu salsa Winiary, mieszamy dokładnie. W słoiku układałam warstwami pokrojone śledzie i sos salsa, na wierzchu powinien być sos. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na ok. 2 dni. Po tym czasie śledzie w pikantnej salsie są gotowe do jedzenia.

Źródło: http://straga.pl/ryby/sledzie-w-pikantnej-salsie/