Przepis
Na duży półmisek przygotuj:
ok 1 kg skrzydełek kurczaka
3 duże łyżki gruboziarnistej musztardy dijon
2 duże łyżki miodu
Każde skrzydełko podziel na trzy części, przecinając w każdym stawie (zgięciu). Najmniejszy kawałek - końcówkę skrzydełka wyrzuć. Pozostałe dwie części przełóż do miski.
Musztardę i miód dokładnie wymieszaj i dodaj do pociętych skrzydełek w misce. Natrzyj dokładnie kurczaka marynatą. Przykryj miskę i odstaw chłodne miejsce na min. 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Skrzydełka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie włóż je do piekarnika na 45 minut przewracając przez pierwsze pół godziny co 15 minut, i kolejne dwa razy podczas ostatnich 15 minut pieczenia.
Źródło: http://kuchniabezstresowa.blogspot.com/2014/03/miodowo-musztardowe-skrzydeka.html