Składniki: - 200g serka homogenizowanego naturalnego (ja użyłam waniliowego) - 120ml śmietanki 30% - 2 białka - 2 łużki cukru - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukru wanilinowego - 6 łyżeczek żelatyny - 6 łyżek wody - duży okrągły biszkopt (może być zakupiony w sklepie) Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia tak, aby nic nie wypływało i wyłożyć dno biszkoptem. W między czasie ubić białka na sztywno, osobno ubić śmietankę na sztywno i połączyć z serkiem i kakao. Na końcu do masy dodać żelatynę i tutaj należy działać szybko, ponieważ cała masa zacznie szybko zastygać - wylać na przygotowaną formę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://giolancer.blogspot.com/2017/08/pasta-jajeczna-z-tunczyka.html