Składniki: 3 kg białej kapusty 4 marchewki 4 cebule pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki cukru Zalewa: 1,5 szklanki oleju 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli Przygotowanie Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę, natkę siekamy. Przepis na wyśmienitą surówkę z białej kapusty, która bez pasteryzacji może stać w lodówce nawet dwa-trzy tygodnie. Dwutygodniowa surówka z kapusty smakuje jak te serwowane w chińskich restauracjach. Jest bardzo pyszna, w słodko-kwaśnej marynacie, idealnie pasuje to wszelkiego rodzaju mięs.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2017/08/dwutygodniowa-surowka-kapusty/