Potrzebne składniki 1 kg karkówki 1 cukinia 1 papryka czerwona 6 dużych pieczarek Marynata: 1/3 szklanki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mocnego alkoholu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki ostrej papryki po 1 łyżce majeranku (rozmarynu, szałwii) Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Szaszłyki z karkówki wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Grillujemy na potęgę, tak więc szaszłyki z karkówki z pieczarkami papryką i cukinią powinny Wam przypaść do gustu. Paprykę kroimy w kawałki wielkości mięsa, cukinię i pieczarki w plasterki ok. 0,5 cm grubości. Nadziewamy na patyczki na przemian wg. własnego uznania. Sposób wykonania Przeciskamy przez praskę czosnek, rozcieramy z solą, dodajemy olej, sos sojowy, musztardę, miód i alkohol. Cukinię możemy dołożyć do marynaty z mięsem, jeśli nie ma miejsca to posypujemy przyprawą do grilla. Zostawiamy na 3 godziny w lodówce.