Zupa z porów wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 4 spore pory 1 duża cebula lub dwie mniejsze 1,5 l bulionu 150 g (szynki pokrojonej na plastry) 1 kostka serka topionego śmietankowego 100 ml śmietany 18% sól (biały pieprz, szczypta gałki muszkatałowej) 1 szklanka startego żółtego sera pęczek posiekany natki pietruszki 4 łyżki masła + łyżka oliwy do smażenia W garnku na zupę z powłoką teflonową lub jeśli takiego nie mamy na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą i podsmażamy na nim cebulę do zeszklenia lekko soląc. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Z pietruszką i serem na wierzchu do tego prezentuje się bardzo ładnie. Dokładamy serek topiony, szynkę pokrojoną w paseczki, pół pietruszki i pół startego żółtego sera. no prawie ale na zupkę z porów zawsze. Pora na pory w śmietanie... Sposób wykonania Pory myjemy i kroimy w pół centymetrowe plastry (ja wolę cieńsze). Można jeść letnią nawet więc na upał super.