Karp duszony w sosie pieczarkowym

Karol
Obiad
22.02.2018 16:02
Karp duszony w sosie pieczarkowym

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Karp duszony w sosie pieczarkowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 płat karpia 1 cebula 1 ząbek czosnku 300 g pieczarek sól (pieprz, kminek) 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżki mąki olej i masło klarowane do smażenia Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju smażymy karpia obtoczonego w mące. Sposób wykonania Karpia oczyszczamy, kroimy na paski, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i posypujemy kminkiem. Rozpływa się w ustach, mięso jest delikatne, a całość stanowi naprawdę ciekawą kompozycję smaków. Karp duszony w sosie pieczarkowym, ze śmietaną, cebula i czosnkiem. Danie w sam raz nawet na odświętny obiad. Smażymy na maśle klarowanym cebulę do zeszklenia, dodajemy pieczarki i przeciśnięty czosnek. Karp duszony w sosie pieczarkowym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/karp-duszony-w-sosie-pieczarkowym/