Jagodowy obłoczek

Wiesław
Ciasta
13.08.2017 8:38
Jagodowy obłoczek

2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 3 budynie waniliowe (40 g x 3 bez cukru) 200 g masła 3 łyżki cukru pudru około 1 l jagód 3 galaretki owoce leśne Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 6 łyżek oleju 3 łyżki kakao Z mleka odlewamy 3/4 szklanki, a resztę zagotowujemy z cukrem. Następnie rozpuszczamy galaretki we wrzącej wodzie (dajemy nieco mniej wody, niż podano na opakowaniu) i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wszystko mieszamy i powstałe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na wystudzone ciasto i pokrywamy ją jagodami. Kakaowy biszkopt z masą budyniową kusi sporą ilością galaretki i świeżych jagód Potem wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/08/jagodowy-oboczek.html