Spód: około 220g pokruszonych na pył sucharków 300 g nutelli Masa jogurtowa: 750 g jogurtu greckiego, w temperaturze pokojowej 130 g cukru pudru 24 g żelatyny 200 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 350 g jagód Podstawę stanowią zmielone na pył sucharki wymieszane z nutellą, następnie mamy warstwę jogurtową z owocami, zaś na wierzchu jest serek mascarpone wymieszany z niewielką ilością jagód, które nadają fajnego koloru. Dodatkowo: 250 g serka mascarpone 3 łyżki jagód 3-4 łyżki cukru pudru Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Sucharki mielimy na pył, łączymy z nutellą i tak powstałą masę wykładamy na dno tortownicy. Zahartowaną w ten sposób żelatynę łączymy z resztą jogurtu i ponownie mieszamy. Mascarpone miksujemy wraz z cukrem oraz pozostałymi jagodami do uzyskania gładkiej masy. W pierwszej kolejności zdecydowałam się na jogurtowy serniczek bez pieczenia. Następnie krótko podgrzewamy w mikrofali (tylko do rozpuszczenia) i odstawiamy do lekkiego przestudzenia (powinna jednak wciąż być płynna).