Szakszuka z fasolą i chorizo

kardamonovy
Śniadania
11.08.2017 10:42
Szakszuka z fasolą i chorizo

Składniki: 5 jajek kawałek kiełbasy chorizo 2 pomidory pół czerwonej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki fasoli konserwowej (ja użyłam czarnej) 1/4 łyżeczki mielonej chili (lub więcej) pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki łyżka poszatkowanego szczypiorku olej rzepakowy sól pieprz (przepis na 3 porcje) Paprykę kroimy w większą kostkę i smażymy chwilę na oleju, dodajemy do niej pokrojoną w kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i plasterki chorizo. Ja mam w głowie jeszcze sporo pomysłów, na pewno kiedyś się nimi z Wami podzielę. Po około 2 minutach, dorzucamy do tego pokrojone w mniejsze kawałki pomidory bez skórki i fasolę. Podobne przepisy: Szakszuka z fetą i szpinakiem Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem Szakszuka Zielona szakszuka W pięciu miejscach na patelni robimy zagłębienia, do których wbijamy jajka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/szakszuka-z-fasola-i-chorizo/