Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 400g brokułu, podzielonego na różyczki – 125g (1 puszka) odsączonych ziaren kukurydzy – 125g (1 puszka) masy ze zmielonych ziaren – 1/4 szklanki startego parmezanu – 250 g kurczaka – 2 jajka + jedno do posmarowania – sól i pieprz Przygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm (ciasto powinno wystawać poza brzegi formy). Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na placek o średnicy 40cm. Na tak przygotowane ciasto wyłóż przygotowane nadzienie, częściowo przykrywając je wystającym poza formą ciastem.