Na patelni na odrobinie oliwy podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,jeszcze chwilkę smażymy,dodajemy szpinak i jeszcze smażymy ok 10 min,delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 600g mrożonego szpinaku - mały słoiczek oliwek zielonych z papryką(ok 25 dkg) - 2 cebule - 4 łyżki śmietany 18 % - 2 jajka - 4 ząbki czosnku - sól pieprz - oliwa - 15 dag sera żółtego starty na grubych oczkach Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy. W tym czasie roztrzepuje jajka dokładnie ze śmietaną,dodaję szpinak i połowę startego sera,mieszam,doprawiam jeszcze solą i pieprzem, Wylewam masę na podpieczony spód i piekę w temp.170 stopniach przez 25-30 min Gotowe!!